PF 2022 Minulý rok byl pro nás pro všechny hodně náročný. Do nového roku přeji Vám všem hodně zdraví, spokojenosti, osobních úspěchů,...
BRAMBOROVÝ SALÁT PRAHA Když jsou ty VÁNOCE, tak jsem se trochu rozpovídal o bramborovém salátu. Odkaz na článek ZDE Press
PODCAST LUKÁŠE HEJLÍKA č. 96 PRAHA Povídání s Lukášem Hejlíkem je vždy zábava. Dokáže z člověka vždy vytáhnout věci, které jinému člověku neřeknete. A do toho...
ŠÉFKUCHAŘI VAŘÍ VE ŠKODOVCE MLADÁ BOSLESLAV V jedné z nejmodernějších závodních kuchyní společnosti ŠKODA AUTO, v které připravuje pokrmy pro zaměstnance... Práce Akce
LÉTO U BABIČKY PRŮHONICE Je rozvolněno. Hurá. Zatím jen zahrádky, ale i to vykouzlilo spoustě lidem radost na tváři. Letos strávím léto u...
ČESKÝ GASTRONOMICKÝ PODCAST Krásné povídání s Lubošem Kastnerem pro ČESKÝ GASTRONOMICKÝ PODCAST. S Lubošem bych vydržel dát 24 hodinovku, jelikož je do všeho... Press
RADIO WAVE Krátký, ale vystižný rozhovor s jednou z nejlepších pekařek chleba Julianou Fischerovou (Maškrtnica.cz). O tom jak jsem začal,... Press
ZVLÁŠTNÍ DOBA Letošní rok je ve znamení otevírání a zavírání gastronomie. Pro všechny lidi, kteří v tomto oboru pracují, je to hrozná doba. Na gastronomii...
BOCUSE D´OR - EVROPSKÉ FINÁLE TALLINN Před dvěma týdny se uskutečnilo v estonském Tallinnu finálové evropské kolo soutěže BOCUSE D´OR. Samotné evropské finále... Soutěže
CHEF ARENA PRAHA Nový pořád, kam si Karel Šimůnek/ majitel restaurace ZAS A ZNOVA/ zve a zpovídá kuchaře o kuchařském životě. A jelikož... Press
RADIO WAVE PRAHA Další nová zkušenost. Rozhovor v Rádiu Wave, které je na Vinohradské ulici v budově Českého rozhlasu. Do studia je... Press
FILOZOFIE RESTAURACE A ŠÉFKUCHAŘE Podnik Když se zeptáte v restauraci tak Vám většinou sdělí, jakou vaří kuchyni a že je vše z čerstvých surovin. Ale to není ono. To by měla být...
GRILOVÁNÍ OVOCE Pokud rádi grilujete celoročně, tak doporučuji se podívat do archívu TV NOVA pořadu VÍKEND kde jsem tentokrát jsem griloval ovoce. Grilovat jde...
VZPOMÍNKA NA OPENING PÁRTY Restauraci jsme otevřeli už v létě v roce 2002. Tehdy jsme plánovali opening párty po prázdninách. Ale přišla 500 letá voda a bylo po...
KORONAVIR A KARANTÉNA Na začátku roku bychom si nepomysleli, že se to kohokoliv dotkne. Každý rok je u nás chřipková epidemie a neřešíme to.Bohužel dotklo. Ty, co...
KORONAVIR A NOUZOVÝ STAV Tento týden je opravdu hodně výživný. V úterý zpráva ohledně uzavření všech škol a ve čtvrtek vyhlášení nouzového stavu na 30 dní. Stav, který v...
JDE TO I BEZ MASA. Pořad, který můžete sledovat na TV MALL.Točili jsme minulý rok o prázdninách. První série, první moje zkušenost, první přebrety a atd……Doufám, že...
GAULT MILLAU Založili dva kritici restaurací, Henri Gault a Christian Millau v roce 1965. Dobrodružství Gault & Millau začalo v 60. letech v redakci...
KNIHA SLADKÉ POKLADY Každá práce na knize Romana Vaňka je velice náročná. Vše začíná i půl roku dopředu. Nejprve prvotní idea, která se dále rozvíjí. Pak následuje...
ZLATÉ LVY A TOP 10 ŠÉFKUCHAŘŮ Nakladatelství Toplife Czech vyhlásilo letos po páté výsledky průvodce NEJLEPŠÍ RESTAURACE České republiky. Padesát inspektorů z řad...
CHROUSTOVÁ POLÉVKA Další zajímavá zkušenost s celodenním natáčení. Netušil jsem kolik je na tom pořadu práce, jak dlouho se na tom pracuje, kolik lidí a techniky...
KDO NIC NEDĚLÁ, NIC NEZKAZÍ. Ať děláte, co děláte, vždy se to obrátí proti Vám. Asi nejvíce to vystihuje tento obrázek, který koloval na sítích facebooku....
MIKULÁŠ GOTTWALD Povím Vám o něm něco, co málo kdo ví. Mikuláš je původní profesí kuchař a já jsem měl tu možnost se s ním potkat před mnoha lety...
ZLATÝ KUCHAŘ Redakce Gastro&Hotel oslovila gastronomické specialisty, kteří o gastronomii a restauracích píší, tedy ne kuchaře, ne manažery, ne lidi pracující...
Není RADEK jako Radek Kdo hledá, najde. Příklad č.1 Dne 6.2. byl uveřejněn článek CO SE DÁ UKRÁST V RESTAURACI? ŠÉFKUCHAŘŮM MÍZÍ POD RUKOU RECEPTY. A dne 24.2.vyšel...
WEBOVÉ STRÁNKY Letos v lednu jsem vzal do ruky tužku a papír a začal jsem si vytvářet menu stránek. Mnoho známých a světových šéfkuchařů má své webové...
KUCHAŘ OBECNÝ Kuchař obecný Latinsky: coquus universalis nebo též vulgaris Rozšíření: po celém světě. Místa výskytu: v kuchyních restaurací, bister,...