Jednoduchý předkrm, který si oblíbili hosté na celém světě. Moje carpaccio je ze zvěřiny a její příprava se obzvlášť hodí v tomto období.
Tenké plátky syrového dančího hřbetu, marinované houby, lanýžový krém a rozmarýnový olej
Suroviny
Postup přípravy
280 g | dančí hřbet očištěný |
5 g | jalovec |
2 g | rozmarýn |
20 g | olivový olej |
Jalovec opražte na suché pánvi a pak lehce rozdrťte. Rozmarýn rozsekejte na jemno. Do misky dejte olivový olej, jalovec a rozmarýn. Promíchejte, přidejte váleček očištěného dančího hřbetu a obalte marinádou. Nechte dvě hodiny marinovat.
Varianta 1. Maso zabalte do fresh folie, zamražte a nakrájejte na nářezovém stroji na tenké plátky.
Varianta 2. Nakrájejte čtyři medailonky. Každý medailonek dejte mezi dvě fresh folie a naklepejte paličkou na tenko.
100 g | voda |
100 g | ocet z bílého vína |
40 g | cukr krupice |
2 g | bobkový list |
2 g | celý pepř |
1 g | nové koření |
5 g | česnek |
6 g | hořčičné semínko |
20 g | olivový olej |
100 g | houby mix |
sůl | |
černý pepř |
Do kastrolu dejte vodu, ocet, cukr, koření, hořčičné semínko a česnek na plátky. Převařte a nechte 30 minut odstát.
Na olivovém oleji orestujte houby (žampióny, hlívu ústřičnou, shi take) nakrájené na měsíčky, nudličky. Osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a přeceďte na ně přes jemný cedník marinádu. Nechte houby marinovat do druhého dne.
40 g | žloutky |
4 g | dijonská hořčice |
100 g | slunečnicový olej |
35 g | lanýžový olej |
1 g | ocet z bílého vína |
sůl |
Metličkou vyšlehejte žloutky s dijonskou hořčicí a pomalu přilévejte slunečnicový a lanýžový olej. Nakonec přidejte ocet z bílého vína a dle potřeby osolte.
100 g | olivový olej |
25 g | rozmarýn |
Rozmarýn dejte na dvě minuty do trouby na 180 °C a pak ho zalijte olivovým olejem. Uložte ho na teplé místo a nechte dva dny extrahovat. Můžete přecedit přes cedník nebo rovnou nalít do lahvičky a skladovat v chladu.
Na tenké plátky masa nastříkejte pomocí dávkovací láhve lanýžový krém. Do středu dejte okapané marinované houby. Okolo pokapejte rozmarýnovým olejem. Ozdobte drobnými saláty nebo bylinkami. A nakonec osolte hrubou mořskou solí.
fotogalerie
I bez lanýžového krému si hodně pochutnáte.