Signature dish z Babiččiny zahrady
"Kulajda jinak"- ragú z hub, brambor a kopru, 5 minut pošírované vejce a koprový olej
Suroviny
Postup přípravy
50 g | máslo |
100 g | cibule |
150 g | žampióny hnědé |
150 g | žampióny |
100 g | shi také |
80 g |
bílé víno |
200 g | brambory oloupané |
200 g | kuřecí vývar |
15 g | česnek rozdrcený |
200 g | smetana 33% |
sůl |
|
mletý pepř | |
mletý kmín |
Na másle orestujte na drobné kostičky nakrájenou cibulku, nechte zpěnit, přidejte rozsekaný česnek, opět nechte krátce zpěnit, přidejte houby překrájené na drobno. Osolte, opepřete a zalijte bílým vínem, nechte odvařit. Přidejte brambory nakrájené na kostičky, zalijte kuřecím vývarem a pomalu vařte, dokud nebudou brambory měkké. Přidejte smetanu, krátce povařte, dochuťte solí, bílým pepřem, mletým kmínem. Nakonec přidejte čerstvě nasekaný kopr.
TIP:
Houby můžete nahradit sezonními houbami. Lišky, hříbky, křemenáče, kozáky, bedly. Ale vždy dávejte pozor, aby byly jedlé.
4 ks | vejce |
Slunečnicový olej |
Fresh folií vyložte misku, potřete olejem, vyklepněte celé vejce, stáhnněte a opatrně svázejte provázkem. Vařte ve vroucí vodě 5 minut, poté opatrně odstřihněte.
TIP
Pokud máte lanýžový olej, použijte ho místo slunečnicového na vytření folie.
20g | Kopr |
60 g | Olivový olej |
Do olivového oleje dejte kopr a ponorným mixérem kopr rozmixujte. Přeceďte přes jemný cedník
VÝDEJ POKRMU
Do hlubokého talíře dejte nejprve husté, ale krémové ragú z hub a brambor. Na to opatrně položte uvařené pěti minutové vejce, okolo nalijte koprový olej. Nakonec ozdobte snítky kopru.
fotogalerie
Moje verze oblíbené polévky jinak a lépe.