Oblíbená studená polévka, kterou můžete jíst celoročně.
Gaspacho
Recepty
Suroviny
Postup přípravy
500 g | červená paprika |
20 g | olivového oleje |
200 g | vyzrálých rajčat |
150 g | salátová okurka |
5 g | česnek |
15 g | ocet z bílého vína |
sůl | |
uzená paprika | |
10 kapek | tabasco |
40 g | olivového oleje |
Červenou papriku rozřízněte napůl a zbavte ji semínek a středu. Nakrájejte ji na velké kostky a orestujte krátce na oleji. Opečenou papriku dejte do misky. Přidejte překrájená rajčata a oloupané salátové okurky nakrájené na silné plátky. Dále do misky přidejte stroužek česneku, ocet z bílého vína, sůl, uzenou papriku, tabasco, olivový olej a toustový chléb. Vše dejte do mixéru a mixujte 1 minutu na nejvyšší rychlost. Propasírujte přes jemný cedník.
200 g | barevná rajčata |
50 g | kečup z paprik |
bylinky | |
Barevná rajčata nakrájejte dle velikosti na plátky, čtvrtky, měsíčky. Naskládejte do středu talíře, ozdobte bylinkami a paprikovým kečupem.
TIPY:
- Pokud polévku nepropasírujte, budete ji mít rustikální
- Tabasco můžete nahradit plátkem chilli papričky nebo jinou ostrou omáčkou.
fotogalerie
Papriky nemusíte restovat, ale pokud to uděláte polévka je výraznější.