CHEFS DINNER
Minulý týden se uskutečnila v krásných prostorách MAKRO Akademie, v pořadí již 4. galavečeře Chefs dinner. Podmínky na přípravu menu jsou neskutečné. V těchto krásných prostorech s nádhernou kuchyní, lze udělat a uskutečnit všechno.
Vařili jsme šesti-chodové menu z potravin, které jsou v Makru běžně dostupné. Každý z nás je v Makru předem nakoupil a pak vařil. Jakmile jsme vydali jeden z chodů, tak jsme si šli sednout ke stolu a měli možnost povídat si s hosty. Vidět jejich reakce a odpovídat na dotazy. S každým chodem jsme rotovali, takže jsme se postupně vystřídali u všech stolů.
Výjimečný gurmánský zážitek byl doplněný skvělými víny ze sortimentu MAKRO, která k jednotlivým pokrmům vybral sommeliér Jakub Přibyl, několikanásobný Sommeliér České republiky. Po celý večer dokreslovaly příjemnou atmosféru originální živá hudba a moderátorské vstupy Markéty Hrubešové.
A kdo vařil?
Vezmu to popořadě, jak šly jednotlivé chody.
Petr Stádník - Makro Akademie
Domácí tvaroh a variace z řepy
David Šašek - Coda Restaurant
Pečená kachní játra, majoránka a špaldové kernotto
Pavel Sapík - Terasa U Zlaté studně
Dýňové veloute s kachní kroketou a créme fraiche
Martin Staněk - Perfect Canteen Catering by Filip Sajler
Pstruh, dýně, lišky, podmáslí a kaviár
Radek David - La Veranda a Babiččina zahrada
Dančí hřbet, pečený celer, celerové pyré, plněná smetanová kapusta a glazzé s lanýži
Tomáš Horák - Triton Restaurant
Čokoládová tarte a tonka
Zbývá všem poděkovat a těšit se na další setkání na podobné akci.
My jsme se v kuchyni dobře bavili, jelikož se na těchto akcích potkáváme a jsme sehraní. Dokážeme se skvěle doplňovat. Což je vidět na fotkách, jaká tam vládla atmosféra. A díky kuchyni, která je za sklem, nás mohli hosté sledovat při práci.
Podívejte se na fotky od oficiálního fotografa z Makra.