VINAŘSTVÍ ŠÍLOVÁ
Práce
HOSTOVÁNÍ
11. Prosinec 2022
MIKULOV Velice rád hostuji v různých restaurací po České republice. Je to velká možnost pro hosty ochutnat moje jídlo, zpestření pro restauraci, poznat nové lidi, a i naučit kuchaře něco ode mně.
A kde jinde, hostovat naposledy v tomhle roce než v Mikulově, kde jsem před coronavirem, každý rok vařil na GOURMET FESTIVALU. Tentokrát to bylo ve vinařství Šílová, kde je nádherná moderní restaurace, ve které vládne šéfkuchař Vlastimil Nekl, který má bohaté zkušenosti z Prahy.
Večeře byli rychle vyprodáno, tak jsme přidali ještě jeden čas, aby se na všechny dostalo. Rád jsem po tak dlouhý době potkal účastníky festivalu.
Menu
Hovězí tatarák s řapíkatým celerem, uzeným žloutkem, lanýžovou majonézou a křupavý kmínový chleba
Krémová polévka z karamelizovaného celeru, pečený celer, uzená zakysaná smetana a brioškové krutony
Siven, divoká brokolice, kroupeto s citrónem, yuzu gel a citrónovo zázvorová omáčka
Dančí hřbet, kadeřávek, pastinákové pyré, chutney z pastináku a sušených švestek, glazé z 5 druhy koření
Čokoláda Manjari, maliny, malinový gel, křupavé čokoládové boby a vanilková pěna
Mikulov je srdcová záležitost, kam se vždy rád vracím