TARO
Majitelé Khanha a Gianga Ta
PRAHA Restauraci vytvořili bratři Khanha a Gianga Ta, kteří stojí za skvělými podniky GAO DEN a DIAN s otevřenou kuchyní. Hosté sedí u barového pultu podél otevřené kuchyně, a mohou tak pozorovat přípravu všech jídel.
Tyhle koncepty otevřených kuchyní miluji.
Z pozice hosta je skvělé sledovat práci kuchaře. Pozorovat jak připravují jídlo, zachází se surovinami, finišují, připravují se na výdej a servírují na talíř.
Z pozice kuchaře je skvělé vidět ihned reakci hostů. Odvyprávět jim příběh a odpovědět na dotazy hostů.
Míst s výhledem do kuchyně je celkem dvacet a další čtyři místa jsou u samostatného stolu nalevo od vchodu, který dobře poslouží těm hostům, kteří touží po soukromí nebo klidu. Pokud přijdete ve 4 tak je dobré sedět na rohu, abyste se dobře bavili a viděli na sebe.
V Taru připravují moderní vietnamskou kuchyni s moderním twistem a lehkým fusion stylem.
Na oběd mají čtyř chodové obědové menu, které je jednodušší. Po otevření měli lidé na výběr ze 2 předkrmů, 2 hlavních jídel a myslím 2 dezertů.
Večerní degustační 8 chodové menu je propracovanější ze sezónních surovin, které se často mění. Pokud jste vegetarián, je potřeba to nahlásit při rezervaci, a to samé pokud máte alergie nebo intoleranci. Veganské menu neumějí. Mají dva seatingy. První mezi 17:30-18:00 a druhý mezi 20:30-21:00.
Krom dobře sestaveného vinného lístku, který není moc dlouhý, ale každý si tam něco najde, najdete v nápojovém lístku zajímavé nealkoholické míchané drinky a domácí limonády.
Je velká škoda že po zaplacení nedostanete vytištěný jídelní lístek s podávanými pokrmy.
Rezervaci je určitě dobře udělat dopředu. V den naší návštěvy byli full book.