Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

SILO

Restaurace Velká Británie
29. Září 2022

Executive Chef : Douglas McMaster

LONDÝN         Silo začalo v Austrálii v roce 2011, kde umělec Joostem Bakker, navrhl myšlenku nepoužívat odpadkový koš. A od té chvíle šéfkuchař a majitel vybudoval podnik s nulovým odpadem na světě. Douglas McMaster, založil značku Silo v Brightonu, kde bylo mnoho kuchařů na stážích. Hodně o tom napsala kreativní šéfkuchařka Ambiente Jana Bilíková.
 
           Restauratér uzavřel restauraci v Brightonu a našel útočiště v The White Building, což je bývalá továrna na sladkosti, která se stala kreativní laboratoří v Hackney Wick. Prostor je koncipován velkoryse. Vysoké stropy ve staré budově, kde po levé straně je otevřená kuchyně a dlouhým barem s 18 místy, kde můžete jíst a pozorovat kuchaře při práci. Na stěnu se promítá menu, takže nedostanete vytisknuté menu na papíru. Nevím jestli je levnější vytisknout menu na papír, nebo ho promítat 5 hodin na stěnu. Třeba to je z hygienického hlediska. Zapomněl jsem se zeptat. 
 
           Můžete si objednat jednotlivé chody nebo tasting menu. Tasting menu podávají tak že vám naservírují standartní porci, kterou šérujete se spolustolovníkem dohromady. Příbor máte po celou dobu ten samý. Nemění se. Kuchyně je do tvaru kosmické lodě star trek. Spousta pokrmů se připravuje a ohřívá na grilu, který vévodí kuchyni. Mají vlastní mlýn na mouku, kde melou starověkou odrůdu pšenice. Stloukají si máslo. Používají suroviny z nejbližšího okolí, v opakovaně použitelných nádobách a obalech. Minimalizují odpad a odpad který je přirozený kompostují.
 
Interiér se skládá z následujících prvků:
Jídelní bar vyrobený z rekonstituovaných obalů na potraviny a zabalený do recyklované kůže z místních zdrojů.
Nádobí vyrobené z recyklovaných plastových sáčků.
Závěsné světlo u vchodu je tvarováno z krmných mořských řas.
Přírodní korková podlaha, která je uhlíkově negativní.
Nábytek koktejlového salonku byl vypěstován, ano pěstován na objednávku z houby zvané Mycelium.
Nástěnná svítidla vyrobená z drcených skleněných lahví vína.
Sedadla potažená biologicky odbouratelnými vlněnými tkaninami pro extra pohodlný kulinářský zážitek. 
 
MENU PROMÍTANÉ NA STĚNU JE SKVĚLÝ NÁPAD, JEN V DOBĚ ENERGETICKÉ KRIZE MI NEPŘIJDE MOC VHOD.
pruh