SCHWEIN
Executive Chef : Christopher Kümper
BERLÍN Jméno "prase" znamená víno a štěstí na třech nohách: víno, jídlo a drinky.
Vinárna Schwein se přesunula z moderního Mitte-Locations do důstojné Charlottenburgu, kde byla před tím, ale kvůli problému s majitelem domu zavřeli.
Ve vinném lístku najdete 365 vín, za barem uvidíte 130 ginů a kuchyně, která kombinuje místní regionální produkty. Drží se zásad nose-to-tail, neboli od čumáčku po ocásek. Menu mění každých 4-6 týdnů a v menu píši jen hlavní suroviny. Zbytek je na kuchařích, jak se k tomu postaví a co kreativního vymyslí. Pro hosty zůstává překvapení, co dostanou na talíři.
Jídlo je mix bistra a gastronomie na vysoké úrovni. Šéfkuchař Christopher Kümper vařil u hvězdných kuchařů, jako jsou Nils Henkel v Lerbachu, Daniel Boulud v New Yorku a André Chiang v Singapuru.
Pro naší smečku manažerů a šéfkuchařů to bylo asi nejvíc kreativní jídla.
Mě osobně zaujala treska s kysaným zelím a plněná brambora uzeným úhořem.