LUČNÍ PENZION
ČESKÁ SKALICE Minulý týden, během Velikonoc, jsem navštívil Českou Skalici, kde se nachází stylový Luční penzion s restaurací pod vedením mladého šéfkuchaře Martin Ponka. Společně s ním a dalším kuchařem jsme vytvořili jarní menu. Penzion a restaurace se tyčí na okraji města, obklopeny nádhernou a poklidnou přírodou Babiččina údolí.
Interiér restaurace je navržen velmi originálně s inspirací v alsaských hrázděných domech, jejichž neomítnuté dřevěné trámy zdobí stěny a stropy. Restaurace disponuje velkým proskleným oknem, které vám umožní sledovat kuchaře při práci, jak vaří, dokončují pokrmy a servírují.
Restaurace Luční se může pochlubit prostornou zastřešenou terasou, vedle které se nachází rybníček s plavajícími rybami. Okolí penzionu mi evokuje atmosféru Provence.
JARNÍ MENU
Losos 36 °C, uzená zakysaná smetana, ředkvičky, petrželkový krém a salátová okurka
„Jarní kulajda jinak“
Ragú z hub, bílého chřestu a brambor, lehce vařené vejce, křupavé brambory a koprový olej
Hráškový krém, presované uzené koleno, pyré z medvědího česneku a krutony z briošky
Candát, fregola di sarda s lískovými ořechy, citrónové pyré a divoká brokolice
Telecí hřbet a kroketa z rozdušeného telecího masa, zelený chřest, bramborový fondán a Bernská omáčka
Pěna z bílé čokolády a vanilky, cremeux ze slaného karamelu, cookies crumble, červená rebarbora, cassis gel a maliny
Foto: mix osobních a od fotografa Roman Branda