Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

LUČNÍ PENZION

Práce HOSTOVÁNÍ
07. Duben 2024

ČESKÁ SKALICE                Minulý týden, během Velikonoc, jsem navštívil Českou Skalici, kde se nachází stylový Luční penzion s restaurací pod vedením mladého šéfkuchaře Martin Ponka. Společně s ním a dalším kuchařem jsme vytvořili jarní menu. Penzion a restaurace se tyčí na okraji města, obklopeny nádhernou a poklidnou přírodou Babiččina údolí.

Interiér restaurace je navržen velmi originálně s inspirací v alsaských hrázděných domech, jejichž neomítnuté dřevěné trámy zdobí stěny a stropy. Restaurace disponuje velkým proskleným oknem, které vám umožní sledovat kuchaře při práci, jak vaří, dokončují pokrmy a servírují.

Restaurace Luční se může pochlubit prostornou zastřešenou terasou, vedle které se nachází rybníček s plavajícími rybami. Okolí penzionu mi evokuje atmosféru Provence.

JARNÍ MENU

Losos 36 °C, uzená zakysaná smetana, ředkvičky, petrželkový krém a salátová okurka

„Jarní kulajda jinak“

Ragú z hub, bílého chřestu a brambor, lehce vařené vejce, křupavé brambory a koprový olej

Hráškový krém, presované uzené koleno, pyré z medvědího česneku a krutony z briošky

Candát, fregola di sarda s lískovými ořechy, citrónové pyré a divoká brokolice

Telecí hřbet a kroketa z rozdušeného telecího masa, zelený chřest, bramborový fondán a Bernská omáčka

Pěna z bílé čokolády a vanilky, cremeux ze slaného karamelu, cookies crumble, červená rebarbora, cassis gel a maliny

Foto: mix osobních a od fotografa Roman Branda

Už se těším na další vaření tady.
pruh