LISBOETA
Executive Chef Nuno Mendez
LONDÝN Tuto restauraci najdete ve čtvrti Fitzrovia na Charlotte Street, kde je mnoho restaurací na každé straně ulice a svého času v této ulici pořádali restaurace food festival.
Za touto restaurací stojí portugalec Nuno Mendes, který se učil s Ferranem Adrià, Wolfgangem Puckem, Jean-Georges Vongerichtenem a Rocco DiSpiritem. Předtím vařil jako šéfkuchař v restauraci Viajante, která byla v hotelu Town Hall Hotel, restaurace Mãos a elegantní restauraci Chiltern Firehouse s moderní kuchyní/restauraci která je umístněna v hotelu z bývalé hasičské zbrojnice/.
Restaurace Viajante a Mãos jsou uzavřeny, restaurace Chiltern Firehouse je otevřená, ale už s jiným šéfkuchařem.
Nuno vyrůstal v Lisabonu a odtud pochází i název restaurace.
Restaurace má tři patra a architekt João Guedes Ramos jim dal tradiční lisabonský styl.
V přízemí je dlouhý pultový bar s teplými dřevěnými akcenty a velká otevřená kuchyně, kde kuchaři připravují pokrmy nad otevřeným ohněm. Pokrmy jsou podávány v inovativním stylu, který Nuno zdokonalil během let, kdy cestoval po celém světě.
Po širokém schodišti se otevírá jídelna hotelu Lisboeta v prvním patře, která je zaplavena přirozeným světlem. V místnosti jsou na zdech umělecká díla, která jsou pečlivě vybraná a oslavují jeho život a lásku k Lisabonu.
Jídlo je inspirováno lisabonským životem. Na poledním a večerním menu jsou servírovaná tak, aby se dobře šérovalo/sdílelo/. Jsou podávány na malých talířkách, dřevěných prkýnkách.