Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

LISBOETA

Restaurace Velká Británie
20. Leden 2024

Executive Chef Nuno Mendez

LONDÝN              Tuto restauraci najdete ve čtvrti Fitzrovia na Charlotte Street, kde je mnoho restaurací na každé straně ulice a svého času v této ulici pořádali restaurace food festival.

Za touto restaurací stojí portugalec Nuno Mendes, který se učil s Ferranem Adrià, Wolfgangem Puckem, Jean-Georges Vongerichtenem a Rocco DiSpiritem. Předtím vařil jako šéfkuchař v restauraci Viajante, která byla v hotelu Town Hall Hotel, restaurace Mãos a elegantní restauraci Chiltern Firehouse s moderní kuchyní/restauraci která je umístněna v hotelu z bývalé hasičské zbrojnice/.
Restaurace Viajante a Mãos jsou uzavřeny, restaurace Chiltern Firehouse je otevřená, ale už s jiným šéfkuchařem.

Nuno vyrůstal v Lisabonu a odtud pochází i název restaurace.

Restaurace má tři patra a architekt João Guedes Ramos jim dal tradiční lisabonský styl.

V přízemí je dlouhý pultový bar s teplými dřevěnými akcenty a velká otevřená kuchyně, kde kuchaři připravují pokrmy nad otevřeným ohněm. Pokrmy jsou podávány v inovativním stylu, který Nuno zdokonalil během let, kdy cestoval po celém světě.
Po širokém schodišti se otevírá jídelna hotelu Lisboeta v prvním patře, která je zaplavena přirozeným světlem. V místnosti jsou na zdech umělecká díla, která jsou pečlivě vybraná a oslavují jeho život a lásku k Lisabonu.

Jídlo je inspirováno lisabonským životem. Na poledním a večerním menu jsou servírovaná tak, aby se dobře šérovalo/sdílelo/. Jsou podávány na malých talířkách, dřevěných prkýnkách.

https://lisboeta.co.uk 

Atmosféra v restauraci je velice živá a hlučná, kam se určitě nemusíte speciálně oblékat.
pruh