Trošku víc práce, ale výsledek stojí za to.
- Recepty
- Cukroví od Zdeničky
- Ischelské dortíčky v hořké čokoládě
Trošku víc práce, ale výsledek stojí za to.
210 g | hladká mouka |
20 g | kakao |
70 g | cukr moučka |
40 g | mandle neloupané |
140 g | máslo |
citrónová kůra | |
1 ks | vanilkový lusk |
skořice mletá |
Neoloupané mandle umelte nebo nastrouhejte na jemno. Dejte do kotlíku, přidejte nastrouhanou kůru z půlky citrónu, mouku, cukr moučka, kakao, máslo nakrájené na kostky, semínka vanilkového lusku a na špičku nože mleté skořicie. Kotlík vloýte do kuchyňského robotu a pomocí plochého háku vypracujte hladké těsto. Zabalte do potravinové fólie a nechte v chladničce uležet do druhého dne. Z těsta vyválejte plát a vykrajujte kolečka, která přeneste na plech vyložený papírem na pečení. Vložte do předem vyhřáté trouby a pečte při 170° C asi 8 minut. Nechte vychladnout. Polovinu tvarů potřete marmeládou, druhou polovinu ořechovou nádivkou a opatrně je spojte k sobě. Nechte ztuhnout, vrchní stranou je namáčejte do rozehřáté čokoládové polevy. Ozdobte půlkami ořechů nebo mandlí. Nechte zaschnout.
100 g | cukr moučka |
15 g | rum |
20 g | rybízová marmeláda |
150 g | lískové ořechy |
Lískové ořechy opražte, oloupejte a rozmixujte. Dejte do misky a přidejte rum, marmeládu a cukr. Vše spolu promíchejte.