Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

INTERNATIONAL CATERING CUPU 2019 — den čtvrtý

Soutěže International Catering cup
27. Leden 2019

LYON / FRANCIE

               Ve 4:30  jsme vstávali, v 5:00 jsme odjížděli od hotelu do školy, v 6:00 odjezd od školy a v 7:00 už jsme zabydlovali kuchyně a v 8:00 stavěli buffet dekoraci. V 9:20 startujeme.

Po odstartování jsme hodinu co hodinu v 5 minutových intervalech vydávali jednotlivé chody. Nejprve variaci z kachny a kachních Foie Gras, plněného pstruha mušlemi svatého jakuba a krevetami, plněné vepřové karé, čokoládový dort s mangem a čokoládové soufllé. Kdo sledoval na počítači TV ze Sirhy, tak viděl jak jsme s Jan Horký šéfkuchař servírovali a jak se s tím popasovali jednotlivé týmy. Tomáš Popp vše bedlivě sledoval z hlediště s fanoušky z Čech a Martin Svatek ochutnával od týmů jednotlivé chody. Po vydání posledního chodu jsme museli do zázemí a počkat až vydá poslední tým. Poté jsme měli 30 minutový časový limit vydat buffet z toho co jsme vydali na degustaci. Hned na to uklidit kuchyně, zabalit věci a uvolnit kuchyně. Ještě do vyhlášení stihnout slavnostní focení všech týmu s komisaři. HOTOVO a čekali jsme na slavnostní nástup a vyhlášení. Na vyhlášení jsme získali CENU ZA NEJLEPŠÍ VEPŘOVÝ CHOD a stali jsme se tak v historii 2 násobnými držiteli této ceny. 1.místo Francie, 2.Singapur a 3.místo Lucemburk. Cenu za nejlepší dort získali Italové. Po uklizení jsme se všichni přesouvali na večeří k Paulu Bocusovi do Abbaye Collonges, kde byla večeře pro. 350 lidí. U té už jsme usínali a těšili se na dezert. Byl to hodně dlouhý den. Ale stálo to za to.

TADY SI PŘIPADÁTE JAKO NA JEVIŠTI.
pruh