Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

INTERNATIONAL CATERING CUP 2023 - ÚTERÝ

Blog Soutěže International Catering cup
17. Leden 2023
LYON/ FRANCIE                   Úterní ráno nás probudilo do deštivého dne se sněžením Tento den nás čekal nákup v Metro velkoobchodu. Nakupovali jsme 3 zeleninové přílohy k vepřovému chodu. Museli jsme se vejít do 50 euro pro 16 osob. Atmosféra byla úžasná. Čekal nás špalír z prodavačů z Metra, hrala znělka ze soutěže. Bylo to úžasné. Proběhlo zde i první oficiální focení účastníků soutěže s organizátory a sponzory. Škoda že u toho nemohl být coach/komisař Petr Hajný, jelikož žádný coach nemohl být přítomen. Ve speciálni sekci byli předem vybrány suroviny ze kterých jsme mohli vybírat. Nešlo vybírat z celého sortimentu velkoobchodu Metra. Měli jsme nejprve 5 minut na to si to projít. Pak nastupovali jednotlivé týmy a měli 10 minut na nákup, poté šli ke kase, kde jim vše zvážili a spočítali.
 
My jsme si vybrali kombinaci
dýně, zázvor a yuzu
brambory a barevnou mrkev,
mangold a hnědě žampióny
 
Vše jsme dostali do tašky. Ke zklámání nám dali na tašku obráceně českou vlajku.
 
Po odjezdu z Metra jsme měli lehký oběd ve škole. Zde jsme dostali kuchařského pomocníka Juliena ze školy, který s námi bude celkem tři dny. Anglicky moc nemluvil, ale poslouchal a dokázal vše zařídit. 
 
Po návratu do soutěžní kuchyně, kde jsme měli dvě hodiny na převzetí surovin, zkontrolování množství, vyndání surovin, které nebudeme potřebovat, aby nám nezabírali místo v lednicích. Honzovi svítili oči, když viděl tu kvalitu surovin. A nejen jemu. Nemohli jsme nic krájet, ale mohli jsme si očištit zeleninu, navážit suroviny, rozdělit vše do lednic jak jsme potřebovali. Poté následoval úklid a odjezd na hotel.
 
Po večeři na hotelu jsme se těšili na odpočinek na hotelu. Při tom jsme s Honzou probrali věci před zítřejším 10 hodinovým vařením. 
 
LETOŠNÍ ZADÁNÍ
 
Variace z předkrmů 16 porcí 3 různých předkrmů a 50 g /1 x teplé a 2 x studené/
Presované kuře
Kuřecí ravioli s kaviárem
Zeleninový předkrm s kaviárem
 
Rybí balotina překrytá chaoufroid, Vol-au-vent plněná rybou - 16 porcí
 
Variace z vepřového masa/ bůček, líčka, paneka/ se zeleninovou přílohou nakoupenou v Metro - 16 porcí
 
Čokoláda a káva – 2 x dorty, 16 x malých dezertů ke kávě a 16x kávové soufllé s čokoládovým středem
 
Polovina se předkládá degustační jury a druhou polovinu je nutno vystavit na buffet.
 
DRUHÝ DEN UŽ JE SOUTĚŽNÍ, ALE POŘÁD LEHCE ODDECHOVÝ. oD ZÍTRA NÁS ČEKAJÍ DVA DNY ZÁPŘAHU.
pruh