Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

INTERNATIONAL CATERING CUP 2023 - STŘEDA

Blog Soutěže International Catering cup
18. Leden 2023
LYON/FRANCIE           Po brzkém ranním vstávání, snídani a přesunu do naší soutěžní kuchyně nás čekala poslední rozprava s komisaři a pak 10 hodin vaření s naším pomocníkem Julienem. V 10:00 přijel coach Petr Hajný, který mohl 1x za hodinu k nám přijít na 15 minut a pomoct nám radou nebo zařídit věci, kterými jsme se nechtěli rozptylovat.
 
A proč se nám tahle soutěž tak moc líbí. Všichni mají stejné podmínky.
- stejná doba na trénování
- stejné zadání
- stejný časový limit
- stejné suroviny v identické kvalitě dodané pořadatelem
- stejné množství surovin pro všechny týmy
- stejně vybavená kuchyně a stejně velka jak na přípravu tak na výstavišti. 

Každý tým dostane např. 1 kg cibule a když ji spálí, má smůlu. Nebo když ji spotřebuje do jedné věci a nezbyde mu do dalších pokrmů. Musíte dopředu počítat kam dáte smetanu, kterou dostanete přesně dané množství.

 
V mezi čase vaření proběhlo oficiální focení týmů. Nejprve jednotlivě, pak tým co vaří, tým s pomocníkem a nakonec tým s pomocníkem a coachem. Odpoledne na stolech byl připravený oběd a každý tým se mohl rozhodnout v kolik pŘijde jíst nebo jestli bude jíst. 
 
Po uvaření jsme měli 2 hodiny na to zabalit všechno co budeme potřebovat na výstavišti a nanosit do chladícího auta ve kterém zítra pojedeme spolu se Singapurem. Zabalili jsme jak naše výrobky, tak suroviny, které budeme potřebovat na vaření našich přiloh, soufllé, dohotovení a atd...... Díky Petrovi, který se mohl zapojit do této činnosti jsme všechno zvládli velice rychle.
 
Následoval poctivý úklid kuchyně, který máme moc dobře natrénovaný. Na hotelu nás čekala večeře, sprcha, rozprava s Honzou jak začneme a rozvrhneme čas. Na co využijeme Juliena.   
 
Zítra nás čekal nejnáročnější den celé soutěže. Vyvrcholení našeho snažení, trénování, kterému jsme se věnovali rok našeho života. Možná by jste nevěřili kolik hodin to bylo, kolik jsme si mezi s sebou vyměnili zpráv. Kolik to celé stálo peněz, které jsme museli zaplatit z vlastních peněz za naší účast na téhle prestižní soutěži, kde reprezentujeme Českou republiku ve velké konkurenci států z celého světa.
 
Děkuji tímto partnerům, kteří nám pomohli.
Matějovi Žákovi z Le Patio Group za věnování čokolády Valrhona na tréninky a zkoušky.
Viktor Hornych z Design gastro za tabuli a porcelán.
Tomáš Popp za zapůjčení nádob na skladování potravin a drobností, které nám neskutečně pomohli.
CHEF ARENA za to že nám poskytla prostor na trénování a zkoušky.
 
Zaměstnavatelům velice děkujeme za možnost odjet reprezentovat Českou republiku.
 
A největší dík našim manželkám a partnerkám za podporu a možnost odjet na týden pryč reprezentovat Českou republiku.
KDO NIC NEDĚLÁ, NIC NESKAZÍ.
pruh