Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

INTERNATIONAL CATERING CUP 2023 - ČTVRTEK

Soutěže International Catering cup
19. Leden 2023
LYON/FRANCIE       Už od 4:00 jsem se převaloval v posteli a čekal až zazvoní budík, který byl nařízen ve 4:30. To jsme slyšeli i od jiných týmu, přes zeď pokojů.
V 5:00 jsme odjížděli od hotelu v autobuse do školy, kde jsme z kuchyně nakládali zbytek věci, co nemohli být v chladu.
V 6:00 odjezd v koloně všech aut, chladících aut, autobusů od školy směr SIRHA. Všechny auta v koloně na blikačkách. Impozantní.
V 7:00 už jsme vynášeli všechen inventář a zabydlovali kuchyně. Vynosili jsme i celou tabuli, kterou jsme si vezli z Prahy.
V 8:00 jsme měli hodinu čas na postavení tabule, na kterou budeme po odegustování všech chodů dávat jídlo.
Od 9:00 začali organizátoři po 5 minutách pouštět jednotlivé týmy do kuchyně.
V 9:55 jsme startovali My. Po odstartování jsme po prvních dvou hodinách vydávali variace předkrmů a pak hodinu co hodinu v 5 minutových intervalech vydávali jednotlivé chody ostatní týmy. Nejprve variace předkrmů, pak rybí chod, masitý chod a nakonec dezert na téma čokoláda a káva. Musím říct, že čas dost rychle utíkal.
 
Kdo sledoval na počítači streaming ze Sirhy, tak mohl viděl jak jsme s Honzou servírovali a jak se s tím popasovali jednotlivé týmy. Dokonce jsme viděli fanoušky z Čech.
 
Petr Hajný byl ve středu coach a ve čtvrtek jury/ komisař/. Ochutnával od týmů jednotlivé chody. Po vydání posledního chodu jsme museli do zázemí a počkat až vydá poslední tým, což jsme byli mi. Měli jsme 5 minut pauzu a pak 25 minutový časový limit vydat bufet z toho co jsme vydali na degustaci.
 
Hned na to uklidit kuchyně, zabalit věci a uvolnit kuchyně. Ještě do vyhlášení stihnout slavnostní focení všech týmu s komisaři. HOTOVO a čekali jsme na slavnostní nástup a vyhlášení.
 
Nejprve vyhlašovali ceny za nejlepší předkrmy které získalo Singapur, pak cenu za rybí chod, kterou získala Itálie. Nejlepší vepřový chod, což je naše oblíbená disciplína a cena putovala do Belgie. Cenu za nejlepší cukrárnu získal Vietnam. Cenu za nejlepšího pomocníka vyhrál Paul Watrin, který byl součástí týmu z USA a dojetím se rozbrečel.
 
Pak už zbývalo vyhlásit třetí, druhý a první místo. A my jsme obsadili na této prestižní celosvětové soutěži 3. místo. V první chvíli jsme tomu nevěřili. V minulých letech jsme získali 2 x cenu za nejlepší vepřový chod. Po gratulacích, focení, slávě jsme začali uklizet tabuli a pomalu jsme se všichni přesouvali k Paulu Bocusovi do Abbaye de Collonges, kde bylo oficiální rozlučková slavnostní večeře pro 350 lidí. U té už jsme usínali a těšili se na dezert. Byl to hodně dlouhý den, ale stálo to za to.
 
Video z vyhlašování výsledků můžete vidět ZDE. Nás vyhlašují v cca. 54 minutě.
 
Myslím, že jsme skvěle reprezentovali Českou republiku na takhle prestižní soutěži. Být 90 bodů od Francie je obdivuhodné. Zvlášť tady, kde je jídlo a kuchaře si váží. 
 
Do teď nevěřím, že jsme to dokázali.
Rondon a vysoká bílá čepice budí respekt.
pruh