Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

FROG BY ADAM HANDLING

Michelin Restaurace Velká Británie
21. Březen 2022

1* Michelin, Executive Chef Adam Handling, Head Chef Cleverson Cordeiro

LONDÝN           Nádherná restaurace u Covent Garden. Do téhlé restaurace jsem se moc těšil. U Adama Handlinga jsem už jedl před 6 roky, kdy restaurace nebyla v centru města a působila velice uvolněně až pankáčským dojmem na tu lokalitu, kde se nacházela. Zde report z mé první návštěvy.
 
Nový Frog je elegantní a decentní, kde převládá dřevo a přírodní materiály.
Podávají pouze tasting menu. Mají dvě. Standartní a pak Adam tasting menu, který je mnohem lepší volbou. Lepší poměr cena/kvalita/ výkon.
 
Měsíc či dva před tím jsem si psal se sous chefem Michalem. Je to velký talent. O to bylo větší překvapení, když mě viděl v restauraci. Já se mu o tom nezmínil, že ji mám na wish listu a že brzy pojedu do Londýna.
 
Adam Handling / 33 let/ je mladý šéfkuchař, která se zúčastnil soutěže MasterChef Professional, kde se stal finalistou.
V roce 2014 vydal kuchařku Úsměv aneb Vypadni z kuchyně a nyní připravuje svoji novou kuchařku.
V roce 2016 otevřel svoji restauraci Frog ve Spitalfields/ Londýn/.
 
Adam Handling Restaurant Group zahrnuje pět míst pro jídlo a pití po celém Londýně. Skupina se zavázala k politice nulového odpadu a nakonec eliminuje veškeré plýtvání potravinami tím, že vytváří pokrmy z odřezků, které se obvykle vyhazují.
Handling otevřel první restauraci a bar u pobřeží, Ugly Butterfly na Carbis Bay Estate v St. Ives Cornwall v srpnu 2021. Designem je podobná Frogu. Z restaurace máte krásný výhled na moře.
Adam Handling získal ocenění Restauratér roku v britské soutěži GQ Food and Drink Awards 2020.
 
Snacky jsou velice kreativní. Efektu wow pomáhá i dým díky suchému ledu.
Seděli jsme u kuchyně, takže jsme to měli z první ruky. S sebou jsem měl kamaráda, který byl taktéž se mnou ve starém Frogu. Mohli jsme tudíž srovnávat. Tady o 3 levely lepší.
 
Kváskový chléb a pečené kuře. Zajímavé podávání s příběhem. Je zajímavé jak v Londýně v restauracích se snaží dávat k chlebu něco jiného než jen máslo.
 
Předkrmy byly skvělé. Raviola byla extra chod, co jsme dostali mimo menu.
 
Hlavní jídla byla vynikající, ale nejvíc nás rozsekal extra chod, který nebyl součástí menu a to byla mušle sv. jakuba.
ZÁVĚR: Určitě doporučuji tuhle restauraci za návštěvu. Servis byl nevtíravý, některé pokrmy Vám přinesou kuchaři, kteří Vám jídla přelévají omáčkou a vysvětlí co najdete na talíři.
pruh