FIVE FIELDS
1* Michelin, Chef Patron Taylor Bonnyman, Head Chef Marguerite Keogh
LONDÝN Restaurace Five Fields je elegantní a intimní, moderní britská restaurace, která se nachází v srdci Chelsea. Připravuje moderní anglickou kuchyň z těch nejlepších sezónních surovin.
V přízemí je restaurace a v prvním patře krásný, privátní, intimní salónek pro 10 osob s oválným stolem, který se jmenuje The Rocque Room.
Restaurace je příjemně osvětlená s nízkým stropem a šedo krémovými barvami. Velice elegantní se širokými rozestupy mezi stoly.
Restaurace má vlastní zahradu o rozloze jeden a půl akru na venkově v Sussexu. Zahrada nabízí řadu organických, sezónních produktů exkluzivně pro restauraci. Od bylinek, kvítků na ozdobu, po ovocem a zeleninu. To, co si nejsou sami schopni vypěstovat získávají od lokálních dodavatelů. Veškerý potravinový odpad, který vzniká v kuchyni, se pak vrací do zahrady ke kompostování. Kompost se zase vrací do zahrady.
Na zahradě mají včelíny s deseti úly, které pomáhají s opylováním a produkují med a plástve na přípravu a podávání dezertů. Krom zahrady mají oboru odkud mají vlastní daňky.
Restaurace se plně zavázala k sezónnosti, udržitelnosti a minimalizaci plýtvání potravinami.
Chef Patron restaurace je Taylor Bonnyman, který prošel restauracemi světoznámých šéfkuchařů. Marcus Waring, Pierre Gagnaire v Paříži, Daniela Boulud/ restaurace Daniel/, Paula Liebrandt /Corton/.
Kuchyni vede šéfkuchařka Marguerite Keogh pracovala u Marco Pierra Whita / Drones/, restauraci Petrus a u Marcuse Waring.
Restaurace podává na oběd 7 chodové, na večeři 8 chodové degustační menu. Mají i vegetariánskou verzi. V nabídce nenajdete 3 chodové polední menu, jak je zvykem v londýnských restauracích.
Jídla jsou kreativní, propracované, atraktivně prezentované, technicky dokonalé složité plné chutí.