Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

EXPOGAST WORLD CUP

Soutěže Intergast Culinary Team
03. Prosinec 2022
LUCEMBURK         
 
SOBOTA
První skupina odjela z Prahy, kde na nakládala cukrářská část do Karlových Varů, kde se přidali ke druhé skupině a nakládala se dekorace a kuchařská část.
Každé ranní nakládání je ve stylu puzzle a využití každého volného místo v kufru auta, tak abychom se všichni vešli do dvou aut. Před odjezdem nám popřál šťastnou cestu mnoho úspěchů majitel firmy InterGast Petr Lupínek. Po cestě byla povinná zastávka v Německu na currywurst a gulasch suppe. Bydlíme v Německu ve městečky Ayl cca 60 km od výstaviště v Lucembursku kam budeme dojíždět. V hotelu jsme bydleli už před 4 roky a skamarádili jsme se s majitelem. Po příjezdu jsme vše uskladnili, vybalili a zabydleli v kuchyni. Večer nás čeká týmový meeting.
 
Tým odjel ve složení
Chef-Lukáš Paluska – manager – hotel Carlsbad Plaza
Chef-Radek David – kapitán - Aramark
Chef-Tomáš Frištenský – Aramark
Pastry-Lukáš Skála – cukrář Lukáš Skála
Pastry – Silvie Sulanská – cukrář Lukáš Skála
Tomáš Horák – VIP agency cuisine
Patrik Lexa – InterGast
Lukáš Sedláček – Aramark
 
Děkujeme firmě INTERGAST za zajištění ubytování a kuchyně kde budeme vše připravovat a dodělávat. Firma Rosler nám darovala nože Wüsthof, aby se nám dobře krájelo. Budeme podávat na porcelánu Serax od firmy Design Gastro, se kterou jsme doladili i zbytek tabule. Oblečeni jsem jako vždy od Fomi. Hortim nám dodal zeleninu na vaření a na dekoraci tabule. Food & Friends nám poskytla čerstvé ryby a potraviny. Čokoládu Valrhona a o pitný režim se nám postarala firma Le Patio. Nestlé Profesional nám poskytlo finanční prostředky na tabuli a vše okolo, abychom mohli odjet.
 
NEDĚLE
Nedělní brzká snídaně a přesun do kuchyně. Dělali jsme do pondělí do 1:30 dokud jsme nebyli na 100 % hotovo. 18,5 hodin jsme strávili v kuchyni, abychom byli na náš pondělní den připravený. Spát mi přijde zbytečné a tak si krátil čas psanim příspěvků na FB a IG. Ve 3:30 jsem vše nakládali do aut tak, abychom před 5:00 byli už připraveny na výstavišti.
 
PONDĚLÍ
VYSTAVENO. Spadl Nám všem kámen ze srdce. V 4:45 jsme přijeli na výstaviště. Museli jsme všechno vynosit z aut do haly. Bylo to sice jen 100 metrů. Pan u vstupu byl neústupný, až v 5:00:00 nás teprve pustil do sálu.
Naši dva nejlépe cenění pokládači podlahy Lukáš a Lukáš zvládli položit podlahu jen za 20 minut. Asi je přihlásíme na mistrovství světa v téhle disciplíně. Do 50 minut jsme měli postavenou celou tabuli včetně osvětlení, které nám zápujčil majitel penzionu, kde jsme připravovali svoje výrobky. Osvětlení na výstavišti je tragické. Pak už zbývalo vystavit jídlo. Povinné focení našich výtvorů a nás u tabule.
Tým odvedl skvělou práci. Jsem na něj pyšný.
V 7:00 nás všechny vyhnali na snídaní. Po snídani jsme se uchýlili odjet na hotel na chvilku vyspat a poté se vrátit na výstaviště. Za prvé se podívat na Český seniorský národní tým AKC ČR, jak vaří svoje 3 chodové menu pro restauraci národů. Za druhé si poslechnout feedback od komisařů, kde následovala důkladná rozprava s komisaři a poradili na čem zapracovat, co zlepšit a kde jsou rezervy. A nakonec za třetí, oběd na výstavišti. Po obědě nás čekalo v 17:00 vyhlášení výsledků.
 
Získali STŘÍBRNOU medaili. Před 4 roky jsme získali taktéž stříbrnou medaili. Očekávání je jedna věc a realita druhá. Prošli jsme si s plackou na prsou výstaviště. Povinné focení s medailemi, abychom jako důchodci mohli vzpomínat u čaje, jaké to bylo.
Otevřeně řeknu, že jsme mysleli na zlato. Ale těch dali letos v kategorii regionálních týmu, pouze dvou týmům ze Švýcarska.
 
Komisaři byli opravdu přísný a nekompromisní. Chvilkama mi to přišlo, jak když hodnotí národní týmy. V celkovém hodnocení regionálních týmů jsme skončili na 8 místě z 20 týmů. Mistrovství světa je za námi. Po dlouhé 32 měsíční pauze od poslední kuchařské olympiády.
Zbývá začít se připravovat na KUCHAŘSKOU OLYMPIÁDU, která bude za 14 měsíců. Notes plnývěcí na čem je potřeba zapracovat, přepracovat, udělat změny a hlavně jít dál se vztyčenou hlavou.
Děkujeme moc za gratulace.
 
 
A proč to děláme?
Protože nás gastronomie baví. Kulinářské soutěže jsou ideálním místem pro sledování zajímavých a nových postupů. Celý team je
nastavený správným směrem – totiž, že stále vidíme prostor pro zlepšení a náš rozvinutý smysl pro sebereflexi nás nutí něco
dělat
Děkujeme našim partnerům za materiální a finanční pomoc bez které bychom se nemohli zúčastnit. Zaměstnavatelům za podporu a možnost reprezentovat, manželkám a drahým polovičkám za uvolnění od rodinných povinností.
pruh