ELYSTAN STREET
1* Michelin, Executive Chef Phil Howard
LONDÝN Phil Howard patří mezi ikony anglické kuchyně. Začal v roce 1988 pracovat v Roux Restaurants. Tam zjistil nepokračovat v kariéře v mikrobiologii, kterou studoval na univerzitě v Kentu. Odtud se posunul a začal pracovat pod Marcem Pierrem Whitem v Harvey's a Simonem Hopkinsonem v Bibendum.
V roce 1991 otevřel The Square s investorem Nigelem Plattsem Martinem. Restaurace byla otevřena těšila se obrovskému zájmu hostů a velkému ohlasu kritiky. 17 let byl držitelem dvou michelinských hvězd.
Pověst Howarda byla utvářena díky poskytování potěšení prostřednictvím harmonie chutí, než technickým kouzlům nebo inovacím.
V březnu 2016 restauraci The Square prodali skupině Marlon Abela Restaurant Corporation (MARC) za 4 miliony amerických dolarů. V lednu 2020, po finančních problémech a špatném hospodaření náhle uzavřeli The Square během oběda, kdy hosty nenechali ani dojíst.
Po odchodu z The Square si Phil uvědomil, že má s jídlem v Londýně nevyřízené účty, a zatímco na Elystan Street tato filozofie zůstane v živé míře zachována, obsah vaření se bude vyvíjet. Převládá touha vařit jednodušší jídla a s větším důrazem na čisté a lehčí pokrmy.
Howard byl v roce 1995 dvakrát přijat na protidrogovou rehabilitaci po tříleté závislosti na převážně cracku, který užíval jako kompenzaci svého nadměrného pracovního vytížení v The Square. Od té doby zůstal čistý a zdržel se drog a alkoholu.
Elystan Street se nachází v elegantní čtvrti Chelsea a je výsledkem spolupráce mezi Philipem Howardem a Rebeccou Mascarenhas/ obchodní partnerka/.
Restaurace se vyznačuje obrovskými okny, jednoduchým založením stolu, krásným interiérem, promyšleným osvětlením a přátelskou obsluhou.
Pokrmy jsou jednoduchá se zaměřením na sezonní surovinu a hlavně chuť. Velký rozdíl oproti The Square.
https://www.elystanstreet.com