Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

DINNER BY HESTON BLUMENTHAL

Restaurace Velká Británie
04. Září 2022

2* Michelin, Executive Chef Jon Miles-Bowring, Executive Chef Heston Blumenthal

LONDÝN        Restaurace v Londýně v Anglii, kterou vytvořil Heston Blumenthal. Byla otevřena v lednu 2011, během jednoho roku získal michelinskou hvězdu a v roce 2014 získal druhou. V dubnu 2014 byla zařazena na páté místo v žebříčku 50 nejlepších restaurací v restauraci na světě dle Pellegrina.
 
          Kuchyni původně vedl Ashley Palmer-Watts/ zažil jsem ho, když jsem tam byl na stáži/, dříve šéfkuchař Fat Duck. V prosinci 2019 odešel a šéfkuchařem se stal Jon Miles-Bowring.
 
         Položky menu jsou založeny na historických britských pokrmech, které byly zkoumány historiky potravin a prostřednictvím Britské knihovny. Každý recept byl modernizován a tak v menu u každé položky najdete rok ve kterém roce byl nalezen v kuchařce.
 
        Spousta pokrmů se stalo ikonických, Např ,, MEAT FRUIT´´ pěna z kuřecích jater ve tvaru mandarinky. Meat Fruit byl tak populární, že v listopadu 2011 prodávali asi 900 kusů týdně a restaurace se snažila zvýšit produkci, aby mohla vyrobit až 1200 týdně.
 
       Spousta jídel je v menu od otevření. CCa. tak 70 % až se z nich stali signature dish. Když otevírali DINNER BY HESTON BLUMENTHAL v Austrálii, tak vytvořili LANÝŽ, který byl podobný jako mandarinka. Uvnitř bylo houbové parfait s lanýži.
 
      Všichni zaměstnanci z obsluhy strávili dva týdny v kuchyni, aby úplně pochopili kolik práce jde do každého jídla.
 
      Otevření Dinner bylo naplánováno na začátek roku 2011, aby nahradila restauraci Foliage oceněnou michelinskou hvězdou v Mandarin Oriental Hyde Park. Restaurace Foliage byla naprosto skvělá a měl jsem možnost tam jíst a šéfkuchaře tam dělal Chris Staines, který tam připravoval moderní evropskou kuchyni.
 
      Rezervační systém byl otevřen 1.12. 2010 a restaurace přijmuli první hosty 31. ledna 2011. V den otevření rezervací bylo zřízeno 42 telefonních linek. Před otevřením byly první tři měsíce plně obsazeny. 
 
      Šéfkuchař Palmer-Watts spolupracoval s Blumenthalem od roku 1999 a pět let byl šéfkuchařem v restauraci Fat Duck. Oba šéfkuchaři zkoumali historické výběry jídel.
Blumenthalova první zkušenost s historickou kuchyní byla v roce 2000, kdy objevil recept na pečené kuře, který vyžadoval, aby byl pták oškubán zaživa a poté vařen s malým objemem rtuti. Tyhle věci pak vařil v TV pořadu Heston's Feasts. Kde dělal ještě větší šílenosti např. Ejaculating Cake.
 
       Kuchyně je za sklem a celou dobu vidíte početnou brigádu kuchařů při práci. Naproti kuchyni je CHEFS TABLE, kde se podává speciální tasting menu. Všichni zaměstnanci z obsluhy strávili dva týdny v kuchyni, aby úplně pochopili kolik práce jde do každého jídla.
 
Dezerty se moc nemění.
 
     Ikonické jsou jeho TIPSY CAKE, což připomíná naše dukátové buchtičky, kterou jsou mnohem víc nadýchanější s pečeným ananasem, který můžete vidět za sklem kuchyně, jak se tam točí a griluje.
 
Dále
Zmrzlina z chleba, slaný karamel, hruška a sladový drožďový sirup.
Tvarohový koláč z kozího mléka, bezový květ, jablko, nakládané ostružiny a vlašské ořechy
 
      Asi největší show je příprava zmrzliny tekutým dusíkem. Samozřejmě, namítnete že to není nic nového. Ale Heston byl první, který použil tekutý dusík v kuchyni a tuhle zmrzlinu začal dělat v restauraci Fat Duck. Rok nebo dva po otevření restaurace Dinner jsem to zažil poprvé jako překvapení od šéfkuchaře. Byl jsem z toho byl u vytržení.
 
      Vozík na zmrzlinu obsahuje vynález vytvořený Blumenthalem a jeho týmem a postavený z Corianu Studiem Mika Smithe za cenu 25 000 liber. Poháněn ruční klikou, míchá krém a tekutý dusík, aby vytvořil okamžitou zmrzlinu u stolu. Různé posypání, praskání bonbónů, jablečné želé a tak dále jsou k dispozici jako doplňky.
 
 
 
HESTON JE INOVÁTOR ANGLICKÉ GASTRONOMIE.
pruh