CHEFS DINNER
PRAHA V Makro akademii se uskutečnila v pořadí již 7. galavečeře Chefs dinner. Tato večeře se měla uskutečnit v únoru, ale jelikož se zhoršovala epidemiologická situace a čísla rostla špatným směrem, tak se akce zase přesouvala, tak jako při minulé Chefs dinner. Doufejme že tato období jsou za námi a slovíčko covid, které bylo poslední dva roky skloňováno ve všech pádech, bude jen sezonní nemocí bez toho, aniž by nám bránilo pracovat, žít a bavit se.
Akce se konalo netradičně v pondělí 2.5.
O přípravu 6-ti chodového menu se mělo tradičně starat 6 českých šéfkuchařů, ale bohužel jeden z pracovních důvodů musel účast odříct na poslední chvíli. Petr Stádník to vyřešil tak, že připravoval dva chody. Další zúčastnění byli Pavel Býček, Marek Fichtner, Radek David a šéf cukrářka Iveta Fabešová.
1.chod – Radek David – La Veranda
Losos, řepa, jablko a kopr
2. chod – Marek Fichtner – Červený jelen
Květák, perigordský černý lanýž, žloutek a pancetta
3.chod - Petr Stádník - Makro akademie
Holub, hlíva, mangold a modrý sýr
4.chod - Pavel Býček - The Eatery
Kapr, hrášek, estragon a chřest
5.chod - Petr Stádník - Makro akademie
Bůček, sójová omáčka, pak choi, shi take a yuzu
6.chod – Iveta Fabešová – Werichova vila
Zlaté vejce, kokos, mango, ananas a vanilka
Výjimečný gurmánský zážitek byl doplněný skvělými víny ze sortimentu MAKRO, která k jednotlivým pokrmům vybral a napároval sommeliér Jakub Přibyl, několikanásobný Sommeliér České republiky. Po celý večer dokreslovaly příjemnou atmosféru originální živá hudba a moderátorské vstupy Markéty Hrubešové.