Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

CEDRIC GROLET AT THE BERKELEY

Restaurace Velká Británie
29. Srpen 2023

LONDÝN               Cedric Grolet je velice talentovaný šéf cukrář z Francie, který je světovou ikonou v tomto oboru.  Cedric Grolet už v 11 letech pracoval v kuchyni hotelu svých prarodičů v Andrézieux-Bouthéon v údolí Loiry. Ve 13 letech se stal oficiálně kuchyňským učněm a ve 14 letech nastoupil do cukrářské školy. Od svých 15 let začal sbírat řadu ocenění – včetně National Trophy for Sugar Art.

Cedric byl také vášnivý kreslíř a až do svých 18 let navštěvoval umělecké kurzy.

Po promoci, ve věku 21 let, šel Cedric pracovat do proslulého Fauchonu, kterým prošlo mnoho velkých cukrářů z celého světa.
Cedric je posedlý dokonalostí a vytváří originální výtvory.

V hotelu Le Meurice (restaurace, čajovna, snídaně, brunch atd.) je zodpovědný za celou cukrárnu. S tužkou v ruce tráví hodiny kreslením a upravováním svých výtvorů.

Cedric získal nejprestižnější ceny světové cukrárny.

2015  Nejlepší šéfkuchař Confeiteiro Francie
2016  časopisem Le Chef – Cena Relais Desserts pro nejlepšího cukráře roku
2017   Omnivore 2017 Pastry Award
2017   Nejlepší cukrář na světě za "Les Grandes Tables du Monde"
2018   Nejlepší šéfkuchař cukrárny podle průvodce Gault & Millau.

Před rokem otevřel v Londýně svoji první boutique cukrárnu, mimo Francii. Nyní připravuje otevření v Singapuru a snad je v přípravě i New York.

 V Londýně najdete cukrárnu ve světově proslulém hotelu The Berkeley. Vchod je z boku hlavní ulice a nemusíte jít přes hotel.

 Cedric se zaměřuje dezerty ve tvaru různého ovoce a reinterpretaci tradičních francouzských dezertů.  

 V cukrárně si můžete koupit dezerty s sebou, sednout si v kavárně a dát si snídani, dezert nebo Goûtea /odpolední čaj/. 

 Pokud budete mít čas tak si tak si zarezervujte šéf cukrářský stůl kde se podává exklusivní tasting menu se šampaňským. 2 slané a 6 sladkých chodů. Vše sledujete ve velké blízkosti, jak to pro Vás připravují, dodělávají, ozdobují a připravují servírování.

Vytváří neskutečné věci a doporučuji sledovat jeho Instagram, který neustále zásobuje novinkami.

https://www.the-berkeley.co.uk/restaurants-bars/cedric-grolet-at-the-berkeley

Cedric je světová třída. 
pruh