Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

ALMECO

Blog KURZY VAŘENÍ
24. Duben 2024
ÚVALY               Tato firma je mou srdeční záležitostí. Miluji ji od chvíle, kdy jsem ji objevil, a od té doby tam trávím hodně času a nakupuji potřeby pro mou práci.
 
V lednu mě oslovili s tím, zda bych nevedl workshop a školení na téma CATERING s použitím tartaletek z těsta.
Jelikož mi studená kuchyně není cizí, s radostí jsem nabídku přijal.
 
Vybral jsem pět slaných a pět sladkých náplní, které budeme připravovat tak, aby je zvládl každý a využil jsem co nejvíce různých tvarů tartalet.
 
Zaměřili jsme se na tzv. fingerfood, což jsou malá sousta na jedno až dvě kousnutí, která obvykle zahajují každou akci, než se sejdou všichni účastníci a než se otevře buffet.
 
Dále jsme probrali využití tartaletek mimo catering, jako například v restauraci jako pozdrav od šéfa, amouse bouche, nebo jako malý sladký dárek v kavárně ke kávě.
 
Probrali jsme rozdíly mezi jednotlivými druhy tartalet.
Vysvětlili jsme si, proč podávat tartaletky z listového těsta teplé a další podrobnosti.
Diskutovali jsme o výhodách a důvodech, proč je mít stále na skladě.
Naučili jsme se, jak si připravit jednoduchý mise en place.
Probrali jsme, kdy a jak tartaletky naplnit pro urychlení práce a které z nich lze naplnit den předem, aby byly druhý den ráno připraveny k odvozu na akci.
Zabývali jsme se logistikou - naplněním, dokončením, přípravou na transport a dozdobením. 
 
A mnohem více.
 
 
Velké díky patří Katce Lukáškové, která mi pomáhala ve svém království.
pruh