Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

ALEX DILLING

Michelin Restaurace Velká Británie
17. Listopad 2023

2*Michelin, Executive Chef Alex Dilling

LONDÝN             Alex Dilling je londýnský rodák, který objevil svůj obdiv k jídlu již od útlého věku. Alex hodně cestoval, objevoval různé techniky a produkty.
Jeho kulinářská cesta začala u Alaina Ducasse v Adour v New Yorku. Pod vedením uznávaných Didiera Eleny a Tonyho Esnaulta, získal Alex a jeho tým na začátku roku 2012 dvě michelinské hvězdy. Alex se propracoval ke korunnímu klenotu kaviárových restaurací, Caviar Russe, a založil svou lásku ke kaviáru, který je dodnes jednou z jeho nejslavnějších ingrediencí.
 
Po návratu do Velké Británie se Alex začal pracovat u francouzské šéfkuchařky Helene Darroze. Vedl kulinářský tým jako Executive Corporate Chef a pomáhal restauracím mezi Londýnem a Paříží. Obě měli v tu dobu dvě michelinské hvězdy. Alex pokračoval v inspiraci a pozvednutí gastronomické scény v Londýně v The Greenhouse a přilákal mezinárodní publikum, které cestovalo po světě, aby zažilo a usilovalo o zázraky jeho luxusního menu. Bohužel během covidu byla restaurace, která byla součástí skupiny, kde byli další 2 restaurace/ The Square a Umu/ uzavřena, jelikož nedokázali zaplatit nevyrovnaný daňový účet ve výši 479 000 liber.
 
Po Greenhouse v době covidu začal vařit 100 dní v restauraci ION - Harbour House, která se nachází na střeše luxusního hotelu Iniala Harbour House ve Vallettě a nabízí klasické kulinářské pokrmy z ryb a mořských plodů. Restaurace získala michelinskou hvězdu během šesti měsíců od otevření.
 
V hotelu Cafe Royal otevřel Alex restauraci Alex Dilling, která krátce po otevření získala ihned dvě hvězdy Michelina. Cílem je zisk 3 hvězdy Michelina. Restaurace je v první patře a má 34 míst.
 
Tříchodové obědové menu podávali za 75 librách a sedmichodové menu včetně amuse bouche a petit fours stálo 175 liber. Cena menu se zvýší za tzv. supplement potraviny, které by navyšovali cenu menu. Např: lanýže, wague, kaviár a atd…..
 
Jeho pokrmy mají vynikající vzhled, čistou chuť, na talíři je vidět precizní práce a design jídla nese jeho rukopis.
Podává se moderní francouzská kuchyně z těch nejlepších surovin, co nabízí Velká Británie.
 
Poznámka: Byl problém udělat rezervaci pro jednu osobu. ,, Jedníky´´ nebrali a nešlo to. Udělat rezervaci pro 2 a více osob nebyl žádný problém. Ani, když jeden host má tasting menu a zbylí hosté třeba jen polední menu. Což byl náš případ.
 
Ta preciznost je ohromující.
pruh