Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

2022 FOOD

Press
20. Říjen 2021
Bao s pečeným kachním prsem, zeleninou, nakládanou okurkou a hoisinem

PRAHA       Mám velkou radost z nového vydání časopisu FOOD. Oslovil mě nový šéfredaktor Jiří Hilgart, kuchař a finalista z televizní soutěže MasterChef. 

Zadání : KACHNA a nemusel jsem se držet české kuchyně. Zkrátka, měl jsem volné ruce a použil jsem oblíbené recepty z cest, které používám v restauracích do kterých připravuji menu.

Vytvořil jsem 5 jídel. Vykostil jsem celou kachnu a použil všechny její části. 

Z kostí a krků : Kachní kořeněný vývar s rýžovými nudlemi, zeleninou a koriandrem.

Stehna jsem ukonfitoval. Konfitované kachní stehno, mladé brambory a houby a obrané a natrhané maso z konfitovaného stehna jsem použil na salát s trhanou kachnou, zelenými saláty, jablkem a marinovanou šalotkou

Prsa jsem použil do hlavního pokrmu a jako náplň do BAO. Pečené kachní prso, dýně, fíky, divoká brokolice Bao s pečeným kachním prsem, zeleninou, nakládanou okurkou a hoisinem

Všechno to skvěle nafotil David Turecký.

Konfitované kachní stehno, mladé brambory a houby
Kachní kořeněný vývar s rýžovými nudlemi, zeleninou a koriandrem
salát s trhanou kachnou, zelenými saláty, jablkem a marinovanou šalotkou
Pečené kachní prso, dýně, fíky, divoká brokolice
Fotograf David Turecký v akcii
Moje maličkost od fotografa Davida Tureckého
Obálka časopisu FOOD
JÁ MÁM KACHNU RADĚJI NEŽ HUSU.
pruh