2022 FOOD
PRAHA Mám velkou radost z nového vydání časopisu FOOD. Oslovil mě nový šéfredaktor Jiří Hilgart, kuchař a finalista z televizní soutěže MasterChef.
Zadání : KACHNA a nemusel jsem se držet české kuchyně. Zkrátka, měl jsem volné ruce a použil jsem oblíbené recepty z cest, které používám v restauracích do kterých připravuji menu.
Vytvořil jsem 5 jídel. Vykostil jsem celou kachnu a použil všechny její části.
Z kostí a krků : Kachní kořeněný vývar s rýžovými nudlemi, zeleninou a koriandrem.
Stehna jsem ukonfitoval. Konfitované kachní stehno, mladé brambory a houby a obrané a natrhané maso z konfitovaného stehna jsem použil na salát s trhanou kachnou, zelenými saláty, jablkem a marinovanou šalotkou
Prsa jsem použil do hlavního pokrmu a jako náplň do BAO. Pečené kachní prso, dýně, fíky, divoká brokolice a Bao s pečeným kachním prsem, zeleninou, nakládanou okurkou a hoisinem
Všechno to skvěle nafotil David Turecký.