Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

ZVLÁŠTNÍ DOBA

21. Prosinec 2020

Letošní rok je ve znamení otevírání a zavírání gastronomie. Pro všechny lidi, kteří v tomto oboru pracují, je to hrozná doba. Na gastronomii jsou navázány další služby a lidé, takže je tato situace také ovlivňuje.

A nejsme v tom rozhodně sami. V celé Evropě, v celém světě jsou na tom s gastronomií podobně. Restaurace se zavírají a jejich majitelé už vědí, že svoje dveře již hostům neotevřou. Někteří se pokusí otevřít na jiném místě a v jinou dobu. Zprávy, které chodí ze světa, jsou děsivé.

I ty největší ikony světové gastronomie nevědí, co bude. Ale všichni hledí do budoucnosti s respektem a pokorou. Snaží se nyní připravovat jídlo pro své hosty domů. Prostěji, jednodušeji, ale stále se svým rukopisem. Prostě tak,  aby hostům zprostředkovali zážitek v této nelehké době.

 Hosté na celém světě se snaží podržet svoje oblíbené restaurace objednáváním jídla domů, nákupem voucherů nebo darováním peněz.

Snažme se překonat tuhle dobu se vztyčenou hlavou. Každá krize, každá válka, každá epidemie či pandemie vždy jednou skončila.

 Všichni jsme přestali servírovat jídla na talíře a opět naskočili do módu OKÉNKO, TAKE AWAY a ROZVOZ.

 Pokud stále děláte svoji profesi, která je jedna z nejzajímavějších, tak máte můj respekt. A je jedno, jestli vaříte v závodním stravováním, smažíte řízky, pečete kachny nebo připravujete burgery.

 Tak jako lékaři mají poslání zachraňovat lidské životy, tak i my máme poslání. Vařit pro lidi a dělat je šťastné. A to můžeme i přes okénkový prodej.

 

Každá krize, každá válka, každé epidemie, pandemie vždy jednou skončila.
pruh