Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

BIG GREEN EGG´S FLAVOUR FAIR

Akce
23. Září 2017

Konal se 23.9.2017 v Art&Food ZOOně, areál Trojského pivovaru

V České republice se konal pilotní první ročník. Historicky první ročník se konal před 11 lety v Holandsku. Letošní ročník v Holandsku navštívilo 4000 hostů a účastnilo se jej 200 kuchařů a 150 „Vajíček“ 
Nyní se Flavour Fair festivaly rozšířily do 8 osmi zemí Evropy.

A co si pod tím představit?
Flavour Fair neboli Festival chutí Big Green Egg je místem setkání milovníků dobrého jídla a tento den je hlavně o užívání si ho společně, o vychutnání si dovedností kuchařů a samozřejmě o Big Green Egg.

Kdo tam byl.
Jan Punčochář – Grand Cru Restaurant
Jaroslav Žídek – Grand Hotela River Park (Bratislava)
Radek David – La Veranda, Babiččina zahrada
Jan Kvasnička – La Gare
Jan Dostál – AvantGarde Restaurant
Petr Hajný – Lípa Resort
Pavel Býček – Alcron
Jan Horký – kapitán českého národního týmu
Daniil Gorovoy -Panorama Golf Resort
Martin Kempf - Kogo
a 30 rozpálených ,,vajíček,, v akci

Každý z nás měl k dispozici dvě ,,vajíčka,,. Minimaxe a velikost L. Každý připravoval jídlo, dle svého výběru. Malou degustační porci, tak aby každý host nás všechny obešel a měl možnost ochutnat. Někdo pekl, griloval, udil, vařil, dusil. Prostě jsme všichni využívali všechny možnosti, co tento grill umí. A umí toho opravdu hodně a navíc k tomu je spoustu vychytávek. Což mi kuchaři máme rádi a zde jsme zjistili že nejen my, jsme posedlý těmito hračkami. Při tom se nás všichni ptali jak jsme maso nakládali, při jaké teplotě pekli, chtěli po nás fígle, tipy, triky, rady.

Jak se tam dalo dostat? 
Stačilo koupit lístek za 899 Kč. V ceně byl welcome drink a možnost jíst ve všech stánkách a ochutnávat, jak nejvíce můžete. I několikrát za s sebou. Já sám tam udělal 256 porci pečeného ananasu a někteří lidé šli i 3x.Proběhlo tam i pár workshopů, Dále pro děti byl skákací hrad, dětské vaření, kreslení na obličej.

Celou akci odmoderoval Karel Šimůnek. Náš velký kamarád a spoluorganizátor této povedené akce. Díky jeho výběru jsme se zase všichni potkali na festivalu.

Na konci dne proběhlo slosování o grill velikosti MINI a spousty doplňků ke grilu.

Po celý den vládla příjemná atmosféra a díky tomu že akce probíhala v polokryté hale tak všichni návštěvnicí ještě doma cítili směsici kouře, uzení a vůně pečeného masa.

Už teď se těším na příští rok. Akce dle majitelky firmy by měla být v létě.Termín v tuto chvíli ještě není znám.

Byl to skvělý den. Navíc jsme si my kuchaři potkali, popovídali, vyměnili zkušenosti s těmito grily, jelikož ho všichni máme doma nebo v práci.

 

SUPER AKCE NA PODPORU PRODEJE TĚCHTO SKVĚLÝCH GRILŮ.
pruh